Mindenkinek más a reggel. Sőt, minden reggelünk más és más lehet. Az azonban a legtöbbünk reggelében közös, hogy az ébredés elmaradhatatlan kelléke a kávé. Lehet az fekete, lehet tejes, lehet habos, lehet kapszulás és sorolhatnám ...

Mi sem bizonyítja jobban a kávé iránti elhivatottságomat, mint a Mindennapi koffeinem add meg nékem Ma  című  albumom. Ez az egész úgy kezdődött, hogy eltörött pár kedvenc kávés bögrém. Naná, hogy egyszerre .... És igen, volt hozzá közöm, és fájt, hogy használhatatlanok lettek, de ez az egész így, ebben a formában ahhoz vezettet, hogy elkezdtem ezt az albumot és azóta majdnem minden kávémat ide fel is töltöm. Így legalább megmaradnak a bögréim képei emlékben - ha netán  bárminemű vélt, vagy véletlen baleset éri. Hja.... látnátok a fészek fejemet, a komás tekintetem ahogy toporogva fotózok... mert nyilván nem ihatom meg a kép előtt. :D

Egy szó mint száz, én szeretem a reggeli kávé illatot, a hozzátartózó rituálét, és a kedves, színes, hangulatos "körítést" -  megadom a tiszteletet a kávénak, és magamnak is. Add meg te is - meglátod, jobban indul a napod is, vidámabban, kedvesebben, gördülékenyebben.

Kávézz tehát velem ... ha nem is fizikailag Velem, akkor a tálcám által :D  ... és ha nincs még Mozaikvilág tálcád, ha nem az én tálcám egyikével színesíted a napod... sebaj, színezd bármivel is, de add meg magadnak a tiszteletet.

Ha viszont szeretnél egyet a tálcáim közül, akár magadnak, akár másnak ajándékba, akkor siess, mert a szomszédod is ezt szeretné ... :)  A napokban még töltök fel újakat, mind egyedi, mind más és más. Válogass ITT: Gyere, kávézz velem!

kavem.png

Szerző: Hamupupocska  2018.12.05. 15:04 1 komment

A legjobb dolgok mindig így érkeznek... Máshonnan és máskor mint ahogyan az ember reméli. Na, de a rosszak is! :D

Sokszor van az úgy - és ez Karácsony környékén ki  is szokott csúcsosodni - hogy az ember egy olyan lényeges részletet, infót téveszt szem elől, ami ott kiabál nap mint nap az orra előtt, de valahogy ezt mégis észrevétlenül is a fontos pillanatban kizárja. Történt velem egyszer régen az, hogy az exemmel  részt vettünk egy karácsonyi családi összejövetelen. Nagy család, nagy körbeajándékozás ... mindenki bontogat, látszólag örülnek, mindenki próbálja leplezni a meglepetését, a csalódottságát, a csodálatát, az unalmát, a közönyt ... és egy jól nevelt mosolyt illeszteni az arcára. Nem fontos az, hogy kik is voltak ott, ki mit kapott, hogy reagált - nem családi regényt akarok letolni itt bárki torkán, de egy a lényeg: Az ember kibontja az ajándékot és egy pillanatra megtorpan. Majd hangosan felnevet. Nézem az arcát, majd pipiskedve belekukkolok a csomijába: Egy borotva hab. Hát, azt hiszem kb annyira döbbentem le, mintha az opera nézőterében látnék egy decens úriembert egy ananászt pátyolgatni a résre kinyitott aktatáskájában. Ismerős, ugye? :D  Nem, nem azért mert nem értékelném az igyekezetet, nem azért mert értéktelennek, vagy oda nem illőnek, vagy furának tartottam volna .... csak hááát, ez esetben a megajándékozott több mint 25 éve szakállat visel. A rokonaival igazán rendszeresen találkozott, és mégis .... Mégis a nagy igyekezetben, hogy senki ki ne maradjon, mindenki megkapja a "kötelező" ajándékát, az ajándékozónak kiesett a puzzel egyik kis, de lényeges eleme, ami pedig mindig a szeme előtt volt, és mégis ... Ciki? Hááát.... nekem az lenne :)

Tudom, ismerem az érzést, nem könnyű ajándékot kitalálni, választani, személyre szabni, nemét figyelembe venni, életkorát, érdeklődési körét, hobbiját, szükségleteit, úgy, hogy az ténylegesen öröm legyen, hasznos is legyen, és őszinte mosolyt csaljon a másik fél arcára. Ezért megtörtént velem az, hogy nagy igyekezetemben eldöntöttem, nos én gondolok majd a férfiakra is. Ja persze, feltalálom azt a bizonyos spanyol viaszt :D Mivel, hogy még mindig a tálca lázban égek, gondoltam mi sem egyszerűbb, hisz a nők imádják a tálcáimat!? Csinálok egy tálcát a férfiaknak! Húúúúú ez de jóóóóó .... Micsoda ötlet, férfias ajándék, nem megszokott ... és mégsem egy borotva hab a szakállas rokonomnak! Hallom is a tapsvihart .... Gyertek és röhögjetek velem.... én a naiv! .... :D És büszkén el is újságolom az ötletemet az életem értelmének, a tetőtől talpig férfinak. No de elmaradt a várva várt ováció, nem ölelt karjaiba a végtelen elismerés sem. De kaptam helyette egy kijózanító felismerést: " Ahaaa, minden férfi csak arra vágyik, hogy  papuccsá avanzsálják egy tálcával amelyen majd reggel viheti fel az ágyba a kávét az asszonynak.  Egy mozdulattal kasztráltad is!" 

Nos, még, ha nem is így láttam... de így jutottam el oda, hogy bár továbbra sem mondtam le teljesen az ötletemről, átgondoltam, újraterveztem - és igen is, megszülettek a pecásoknak, a vadászoknak szánt tálcáim is, csak annyi változtatással, hogy nem is őket  kell megcélozni, hanem a párjukat, aki majd ezen kínálja nekik a kávét, a felest ... :D  - És hurrá, minden a helyére kerül! :)

Hamarosan hozom is az elkészült első darabokat.

További képek az albumban: Tálcák nem csak karácsonyra 

Szerző: Hamupupocska  2018.11.27. 16:40 Szólj hozzá!

Címkék: mozaik tálca ajándék ötlet üvegmozaik

Igen ... nagy léptekkel közeleg a Karácsony és megint minden az élvezetekről szól. :D Ide is valahogy a kávéfüggőségem vezetett, mert ha nem innék ennyi kávét, akkor talán nem szeretném ennyire a bögréket. És mivel ennyire szívemen viselem a bögréimet :P így szeretem szép tálcán is tálalni, akkor is, ha csak magamban kávézok. Az ember néha önző módon fittyet hány arra az apróságra, hogy mást talán nem áldott meg az Univerzum ezzel a mániával, így körülöttem sokan kaptak már általam készített mozaikos tálcát. No de, vagy tényleg nagyon értékelték és örültek, vagy nagyon jól leplezték - de ez utóbbi esetben így jártak :D Mert ha tévedésben hagytak, mindig is fogom Őket sanyargatni egy-egy darabbal. :D 
Bár az igazsághoz hozzá tartózik az, hogy sokan kérnek tálcát, hiszen mindig egyedi és különleges ajándék lehet - tapasztalatból és a visszajelzésekből tudom, sokkal jobban örülnek neki mint egy sokadik visszaváltandó szokványos sablon ajándéknak.
Szóval a kiállítási projektemet most a Karácsonyi tálca-dömping fűszerezi. További képek ITT: ALBUM
Szerző: Hamupupocska  2018.11.17. 16:45 Szólj hozzá!

Címkék: kézműves mozaik tálca lakásdekoráció asztali dísz

Érdekes egy állapot az amikor az ember annyira belemerül valamibe,  hogy már eszre sem veszi, hogy a mindennapi élete során minden agyi rezdülése a rutinfeladatokon felülemelkedve a saját funkcionális életétől elkülönülve, betölti a gondolatait és önállóan gazdag színes lufiáradatként ömleszti, feldolgozza, átdolgozza, megvitatja, újratervezi a meg nem állítható százszor átcsámcsogott mindig új meg újabb ötletlavinát. A külvilág számára észrevétlenül zajlanak a monokróm napjai - az ember ugyan úgy él, alszik, kávézik, dolgozik, matat ... közben az agya meg külön életet él, mint amikor szerelmes.

 
Szóval arra gondoltam, elmondom nektek, hogy  mi is éppen az  agymenésem tárgya. :D 
 
Nos, aki követi a privát facebook fiókomat is, az már tudja, hogy erősen kávéfüggő és bögremániás vagyok. Mivel az Univerzum nemrég elém gördített egy lehetőséget, ezt megragadva, megterveztem a közelgő mozaik kiállításom anyagát - igen, adódott a téma: A mindennapi koffeinnem. :) A kávéfüggőségem és a bögremániám találkozása a  mozaikkal.  Nem is akárhogyan, hanem 3D-ben. Mindent úgy ábrázolva, ahogyan érzem, látom énemben ennek a háromszög kapcsolatnak az érintését.  Szeretem ezt az érzést... Remélem hamarosan ti is élvezitek ennek a gyümölcseit.
A következő részletekig mutatom az egyik kiállítási darabomat. Íme: 
 
Szerző: Hamupupocska  2018.11.12. 14:09 Szólj hozzá!

Címkék: kép kézműves kiállítás üvegmozaik fali dísz 3D mozaik