A sorozat következő darabjai vidám sárga virágos mintával díszelegnek.

Az állítható antikolt bronz színű (sárgás-barna) gyűrű alapjának mintáját üveglencse zárja. Az üveglencse miatt a minta életre kel, térbeli hatása lesz.

Vízhatlan anyagokat használtam, extraerős ragasztót, és a tartós áztatást  kipróbáltam, mosogatás közben, és semmi baja sem lett, azaz nem kell kímélni sem strandon, sem esőben. Tartós, stabil és ragyogó színeit megőrzi az üvegbe zárt világában.

Méretei:
A nagyobb gyűrű üvegbetétes dísze 2,5 cm átmérőjű, a kisebbé pedig 2 cm.
A gyűrű alap mérete minden esetben szabadon állítható! Legszűkebb mérete: 1,7 cm, a javasolt legszélesebb pedig kb 2 cm.

Az ovális medál üvegbetétes dísze 3 x 2,5 cm átmérőjű, a medál leghosszabb része akasztófül nélkül : 3 cm, a kerek meg pont akkora mint a nagyobb gyűrű tányérja :) A azaz 2,5 cm átmérőjű plusz az akasztó.

Első Üvegbe zárt próbaszéria képei : KLIKK ide - GALÉRIA

Szerző: Hamupupocska  2012.01.20. 09:00 Szólj hozzá!

Címkék: ékszer mozaik

Eljött az idő, hogy átalakítsam, megszépítsem, új köntösbe öltöztessem a lépcsőforduló belső, közbelső falát is, azaz a másik oldali korlátot, így ez lesz a januári nagyobb projektem - persze, teszem ezt a több kisebb, kicsi és aprócska projekt mellett.

Kezdtem ezt is a tervezéssel - de az elképzelésemet most még nem vázolom, hadd legyen meglepetés :) - aztán a kavicsokat hálóra ragasztottam, és amikor meglett az a mennyiség ami elég a peremekre, akkor fel is ragasztottam a helyükre!

Nos, itt tartok a munkafolyamatban, tehát nincs befejezve, ezek természetesen csak fázisképek, és fugázva sincs még (hol van az még??!!!) - az majd ha készen van a teljes műalkotás.

Addig is, íme, mutatom meddig jutottam:

Szerző: Hamupupocska  2012.01.17. 21:24 4 komment

Címkék: fal mozaik burkolat lakásdekoráció

Már írtam korábban is, hogy egy jó ideje vágytam egy igazi retró stílusú, hungarikum hangulatú pöttyös kollekció alkotására.

Nos elkészült a megálmodott kollekció második darabja is: ez egy rusztikus, romantikus hangulatú fehér alapon sötétkék pöttyös tálca, az első egy piros alapon fehér pöttyös mozaik tálca volt.

 A fugája bézs lett, ennek célja, a rusztikus hangulatát hangsúlyozni... na és persze épp nem is volt otthon fehér fuga! :P

Tervezek ezekhez hasonló fordított változatokat is, azaz fehér alapon piros pöttyöset, majd egy másikat is, fehér alapon fekete pöttyökkel, talán egyet barnával és majd egy másikat zölddel is.

E fehér-kék pöttyös mozaik tálca mérete: 32 x 23 cm
Pereme a fülénél 9 cm magas. Matt fehér akrilfestékkel festve.

Minden egyes díszítő sötétkék pöttyöt, vágással formáztam és simára csiszoltam, így felülete egyenletes, sima, nincsenek kiálló, szúró éles részei. Alapanyaga egy fa fülestálca, díszítése minőségi üvegmozaik.

 


Szerző: Hamupupocska  2012.01.16. 09:01 2 komment

Címkék: mozaik hobbi tálca lakásdekoráció üvegmozaik Pentart festék

süti beállítások módosítása