Hát pénteken délután úgy adódott, hogy várnom kellett néhány percet az új gépemre, a régiről mentették át az adatokat, így átmentem az online ügyfélszolgálatos lányokhoz a fölösleges kis időmet hasznos kis eszmecserére váltani.

Egy üres szék adódott, így leültem - és miközben a szemeim átpásztáztak az íróasztal felületén, megakadt a szemem egy cédulatartó fa dobozon. A valaha természetes szépségében pompázó doboz, kissé viseltesnek tűnt, mert semmi nem leplezte és nem védte natúr csupasz anyagát, és a mindennapi használat meghagyta rajta itt-ott a csúnyácska ujjlenyomatait. Hirtelen fogtam, szó nélkül kiborítottam belőle az üres cetliket és eltávoztam vele. Nos, nem vagyok kleptomániás :))) és nem is a hirtelen cédulatárolás problémáimat kívántam így megoldani, hanem úgy döntöttem, hogy gyorssegélyként új életet, új ruhát adok a kis tárolónak.

Alapja tehát fa tálcaszerű tároló, mérete 17 x 17 cm, 4 cm magas peremmel. Akrilfestékkel és extrafényes nagyméretű mozaikkockákkal terveztem díszíteni. Így is lett!

Itthon akkora lendülettel estem neki festeni, hogy elfelejtettem lefényképezni az "ilyen volt" fázisát, de szerintem senki nem veszített vele semmit (bocs, lányok!). :)

Na és, hogy milyen lett, arról beszéljenek inkább a képek. Remélem az új ruhája majd feldobja a lányok napi hangulatát is.

 

Szerző: Hamupupocska  2012.01.08. 15:15 Szólj hozzá!

Címkék: mozaik doboz tálca üvegmozaik Pentart festék

Elmúlt már Karácsony, de minden évben lesz még!

Amennyiben van esetleg kopott vagy csak megunt régi karácsonyfa gömböd, átvarázsolhatod, új ünnepi ruhába öltöztethetnéd te is, mint ez a képen látható gömbbel történt. Néha elég csak néhány darab tükörmozaikot ráragasztani, vagy egy sort, esetleg adott mintát, nem kell a gömb teljes felületét bevonni mozaikkal.

A képen látható darabnak az alapja viszont egy régi üveg gömb, díszítése szabálytalanul törött tükörmozaikkal és mozaiklapocskákkal történt, ez fugázva is lett, így sokkal tartósabb darab, hiszen stabil és nem törik olyan könnyen. Ez az elegáns darab Lisa Stark (Artdefleur - Etsy) munkáját dicséri.

Ötletládát hoztam létre, gondoltam itt megosztok Veletek egy-egy külföldi piactéren található  szépséget, érdekességet, olyan mozaik technikával készült alkotások amelyek alkalmasak inspirációnak, kedvcsinálónak - az ötleteket bárki a maga módján, a saját igényére, technikájára szabhatja. Bátran ki lehet próbálni a mozaikkészítést, ha valaki beleszeret már nincs megállás és napról napra jobb és szebb alkotások születhetnek :). Kis kitartással, könnyen el lehet sajátítani a mozaikozás alapjait, utána már csak gyakorlás, önfejlesztés, kísérletezés és némi fantázia kell.

Szerző: Hamupupocska  2012.01.07. 18:07 Szólj hozzá!

Címkék: mozaik üvegmozaik ötletláda

Egyszerű és hangulatos!

Alapja szögletes üvegedény, díszítése márványos üvegmozaik, színvilága nagyon kellemes, karácsonyt idéző: fehér, bordó, méregzöld és jégkék. Ez a darab nem csak kellemes, de praktikus is, vízhatlan réteggel kezelt, így eldönthetjük mikor milyen funkciót tölt be, hiszen tavasszal, nyáron lehet inkább kisebb váza, de a hosszú őszi, téli hideg estéken mécsesként  használhatjuk. Kellemes színvilága, barátságos fénye, igazán kedves alaphangulatot teremthet akár magányos, akár társas teázásainkhoz is. Ez a darab Susan Landwehr (threesistercandles - Etsy) munkáját dicséri.

Ötletládát hoztam létre, gondoltam itt megosztok Veletek egy-egy külföldi piactéren található  szépséget, érdekességet, olyan mozaik technikával készült alkotások amelyek alkalmasak inspirációnak, kedvcsinálónak - az ötleteket bárki a maga módján, a saját igényére, technikájára szabhatja.

Szerző: Hamupupocska  2012.01.06. 10:38 Szólj hozzá!

Címkék: mozaik üvegmozaik ötletláda

süti beállítások módosítása