Hát mit is mondjak.... imádom a natúr, zöld növényes és kecsketejes kézműves szappanokat. Egyszer még korábban amikor még nem a míves szappanokat vásároltam, vettem egy díszcsomagolásos natúr szappant, amelyhez tartozott egy félbevágott bambuszból kreált szappantartó.  Nos ez azóta szépen szolgált a kis mosdóban, de sajnos kikezdte a víz. Nem lett baja, csak csúnya fekete lett a folytonos vizes érintkezések nyomán. Egyre csúnyábban néztem rá, nap mint nap, míg egyszer meg nem untam!

Kitettem a teraszra, a nap gyorsan ki is szárította. Szebb nem lett, de legalább elindult az újjászületés folyamata. :)

5:1 arányban kikevertem kis hobbyragasztót, és ezzel a kotyvalékkal bőven beecseteltem. Ez védi és vízhatlan réteget kölcsönöz neki. Innentől már csak pár perc választotta el az új ruhától.
Volt némi maradék csillámos akril minimozaikom, ezeket szilikonragasztóval sorba felragasztottam a felületére. Az aljára, vastagabb üveg, márványos mozaik kocka sorokat ragasztottam, akkora távolságra egymástól, hogy a bambusz ívét meg tudjam tartani. Majd hagytam száradni, és végül fehér vízhatlan fugával lezártam a réseket.

Egyszerű megoldás, gyerekkezeknek is ajánlom.

167-evzaro_es_terasz 172.JPG160-evzaro_es_terasz 165.JPG

Szerző: Hamupupocska  2012.07.25. 16:38 Szólj hozzá!

Címkék: mozaik hobbi üvegmozaik

Adós vagyok még jónéhány évzáró, és ballagásra készített ajándéktárggyal. Legyen a soron következő ez a tároló doboz amely Tündi néninek készült.  Reméljük sok örömmel, szeretettel használja majd, akár ékszerdoboznak, akár bármi más apróságok tárolására.

Alapja egy nagyobb fémcsatos fa doboz. Ahhoz, hogy az achátlap mintája szépen kirajzolódjon, a doboz tetejét lefestettem mielőtt az ásványt és a mozaikkockákat rá ragasztottam volna. Fehér fugával fugáztam, a tetején meg szabadon hagytam az ívek mentén, oda apró bronz gyöngyöket ragasztottam, majd azt is fugáztam.

Mérete: 30 cm hosszú, 17 cm széles, 14 cm magas.

19-evzaro_es_terasz 019.JPG26-evzaro_es_terasz 026.JPG43-evzaro_es_terasz 043.JPG49-evzaro_es_terasz 049.JPG

Szerző: Hamupupocska  2012.07.24. 15:52 Szólj hozzá!

Címkék: mozaik doboz

süti beállítások módosítása