Persze, mert Györgyi mindent szeret amit csinálok!

Már hallom is az ujjongást, netán a rosszalló szempillantások rezzenését, a gyanakvó megjegyzéseket :)))) ... Na jó, naaa ... nem miiindeeeent ... csak mindent amit alkotok, minden ami a mozaikhoz vezet. Imádja a lépcsőfordulómat, az üvegbe zárt ékszerkollekciómat, a mécsestartókat, az ajtókeretet, a sámlikat, az asztalokat, a kaspókat... a tálakat, egyszóval mindent :D

Így adódott, hogy az évzáróra szánt ajándékok betervezése során, nem kérdéses dolog, hogy azonnal rám gondolt - ez látszik is már egy korábban írt bejegyzésemből, hiszen a kiwi tálat is ő rendelte. De azt is hogyan!? "Márti, csinálj már valamit: legyen tál" ... A kérdésemre, hogy színvilág, minta.... elképzelés? Hááát erre frappánsabb választ nem is kaphattam volna, mint: "Mindegy, te tudod, úgyis gyönyörű lesz!" ... Na ebből gazdálkodj és alkoss személyre szabottat, Márti - gondoltam, és ezért kezdtem faggatózni a leendő tulajdonos tanítónénik iránt .

Ime, így született meg Ő is - ez itt a Györgyi rendelésének második darabja. Bízom benne, hogy a kedves tulajdonosnak is legalább fele annyira fog tetszeni majd mint a Györgyinek - mert akkor bizonyára még egy rajongóval gazdagodok majd. :)

 

Szerző: Hamupupocska  2012.04.20. 10:01 Szólj hozzá!

Címkék: mozaik tál üvegmozaik

Hamarosan itt az évzáró. Nem, nem onnan tudom, hogy én már lázasan készülődnék a tanítónénik ajándékaival ... :) hanem onnan, hogy már túl vagyok az első olyan elkészült megrendelésen amely egy kedves tanítóéninek szánnak ajándékba, ... Györgyiék. :)

Alapja egy kézzel készült kerámia tál. Első lépésként impregnáltam, hogy szép fényes, és vízálló legyen, majd extrafényes üvegmozaikokból fúrtam-faragtam a mintáját, majd a mintát kialakítva ráragasztottam a tál felületére. A díszítés minden egyes darabját megszabtam, majd lecsiszoltam, hogy sima, egyenletes és "bababiztos" legyen. Azaz nincsenek éles, szúros, karcoló részek, így kizárt a használat közben a sérülés lehetősége. Kellemes a felülete, és alkalmas bármi tárolására, így a funkcióját illetően csak a képzelet szabhat határokat :)

A felülete tartós, mosható, tisztítható, vízhatlan.


 

Szerző: Hamupupocska  2012.04.19. 14:44 2 komment

Címkék: mozaik tál üvegmozaik

Úgy adódott, hogy variáltam. Az ötlet már régen megvolt, más anyagból lett is egy próba, egy törött porcelánmozaikos, kanállal, keksszel, tejeskávéval felszerelt... de azzal nem voltam elégedett - igazi kínai vastag hullámos porcelánt használtam, így az megnehezítette az aktuális lehetőségeim szerinti munkát, és a látványával sem voltam elégedett, de azért lefényképeztem, hogy megmutassam. De nem adom fel :) !

A következő próbálkozáshoz  glitteres, csillámos kis mozaik kockákat használtam, itt kimaradt a "tejeskávé" és a keksz is. Most az volt a lényeg, hogy elkészüljön. Meg is lett, jobb is lett mint az első, természetesen.
A csésze rögzítve van az aljához, súlya is van, funkcióját tekintve csak a képzelet szabhat határt. Íme néhány lehetőség: tolltartó, mécsestartó, kerti-party asztalnehezék és kanáltárolóként, fürdőszobai kis tároló kozmetikai vagy pipere cuccoknak, és ha nem, akkor akár kerti díszként benőhetik az ibolyák.

 

Szerző: Hamupupocska  2012.04.18. 12:56 Szólj hozzá!

Címkék: mozaik mécsestartó kerti dísz

És megint két edény-alátét. :) Ezeket a Csenge ( 9 éves) kislányom csinálta, miközben én egy cseréptálat keltettem életre. Örülök, hogy tetszik neki is ez a technika. 

Ez a hagyományos sakktáblaszerű mozaikminta neki nagyszerű, egyszerű és veszélytelen is hiszen nem kell vágni-törni, és mégis sokáig leköti. A szinvilágát teljes mértékben ő válogatta össze, tologatta, ragasztgatta. Már csak a fugázásban kell kicsit segíteni neki - ezt is, fúúúúj, csak saját érdekből különben minden oda lenne már rögzítve az asztalhoz - nem csak a szék, de talán még ő maga is.

Jó érzés együtt tevékenykedni :) ilyenkor annyira jó kislány tud lenni :D ... és annyira élvezi csinálni, hogy már csak ezért is érdemes neki szabadkezet adni !

Alapja ezeknek az alátéteknek is egy-egy megfordított nagyméretű csempe.  Minőségi extrafényes üvegmozaikból készített mintával vannak díszítve, vízhatlan ragasztóval, a mozaik darabkákhoz illő bézs fugával.


 

Szerző: Hamupupocska  2012.04.16. 17:26 2 komment

Címkék: üvegmozaik edény alátét

süti beállítások módosítása