Szépen felújított Thonet stílusú, régi kisasztal. 

Alapanyaga bükkfa, díszítése üvegmozaik, akrilfestékkel színezett fuga (mindegyik buboréknak a színéhez igazódó a fuga színe is).  Alapos munka, nincsenek éles, karcoló, kiálló részek, minden szépen lecsiszolt, sík és tapíntásra is kellemes. Az asztallapot is egy réteg csónaklakk védi.

Életben azért szebb, jobbak a színek és a fuga színe is jobban látszik ...  :)

Átmérője: 49 cm
Magassága: 50 cm



Szerző: Hamupupocska  2011.01.30. 21:54 Szólj hozzá!

Címkék: asztal mozaik üvegmozaik

Első mozaik képem... nagyinak készült.

Mérete cca 75 x 50 cm. Az alapja préselt fa lemez, vízálló réteggel kezelve. Díszítéshez használtam: csiszolt követ, mázas csempét, járólapot, smaltit, üvegmozaikot, achát szeleteket, mini kerámia mozaikot, kiskanál, kerámia bögre meg kis kerámia pohár, az utóbbiakat Dremellel kettévágtam. :) (utolsó két kép még menetközben készült, fugázás előtt)

Szerző: Hamupupocska  2011.01.28. 23:22 Szólj hozzá!

Címkék: kép mozaik üvegmozaik

Hát mit látnak szemeim az Ötletmozaik magazin januári számában... !? :) ... Mozaik, mozaik, csempemozaik... és ez mind az enyém! :)

 

Szerző: Hamupupocska  2011.01.27. 22:03 Szólj hozzá!

Címkék: én mozaik

Az egyik legkedvesebb barátnőmről, Katiról, annyit kell tudni, hogy imádja a fehéret, a hófehéret.... de hát mint ez szokott lenni, az imádott gyerekei miatt nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a nappaliját hófehérbe öltöztesse, így....  minden kötél szakadtával, engedve kicsit a kompromisszumnak és kicsit a kísértésnek is,  hát, minden "kötélszínű" lett. :P Hát mindez szép és jó, és perzse,  praktikusabb is mint a teljesen hófehér.... de Katikám hamar rájött, hogy így nem érzi az otthon melegét, az egyébként kedves kuckójában, és.... hiányoznak neki, a szemének, a lelkének.... a színek! A vidám, élettől lüktető színek.... !

Hát így jöttem én képbe, és karácsonyra egy nagy és nehéz mozaik tál formájában becsempésztem az életébe, a nappalijába egy életvidám (Kati figyelj...) "nyörnyörű" citrus tálat - hogy ha nem is dobná fel a teljes nappaliját - ő ha ránéz,  ne legyen "savorka"  (mint tudjuk mi kik is) .... és érezze a narancsvidék melegét, a frissen facsart narancslé ízét .... és az életvidám színék töltsék meg boldogsággal a lelkét - ha másért nem is, de érezze, hogy mekkora mértéktelen nagy szeretettel igyekeztem feldobni a mindennapjait.... Hisz most is zuhog a hó, kint mindent a fehér hótakaró borít.... a nappali meg .... azóta remélem sokkal kellemesebb Katika lelke számára is.

Szerző: Hamupupocska  2011.01.27. 16:04 Szólj hozzá!

Címkék: mozaik tál üvegmozaik

süti beállítások módosítása